Jyrki Sipilä Maahanmuutosta - viisaasti

Ulkomaiset vastaanottokeskukset Euroopan mahdollisuus

Ilmastonmuutos muuttaa laajoja alueita maapallosta asuinkelvottomiksi. Afrikan väestöräjähdys uhkaa eurooppalaisia rakenteita. Sodat, konfliktit ja terrorismi jatkuvat. Sadat miljoonat ihmiset joutuvat jatkossa lähtemään kodeistaan parempien elinolosuhteiden perään. Maailma muuttuu järisyttävästi.

Kai Suomeen ja EU:hun kohdistuvan siirtolaisuuden ja pakolaisuuden tulevaisuutta suunnitellaan jo – Petteri Orpo, Touko Aalto, Juha Sipilä ja Antti Rinne? Kuinka pitkällä suunnitelmat esimerkiksi Pohjois-Afrikan maissa ja Turkissa sijaitseviksi EU:n ylläpitämiksi siirtolaisten ja pakolaisten vastaanottokeskuksiksi ovat? Kuinka pitkällä ovat neuvottelut tämän vaatimasta yhteistyöstä mainittujen alueiden maiden kanssa? Onko tiedossa, millaista rahallista panostusta tämä kaikki vaatii?

Entä millaiset ovat suunnitelmat kehitysyhteistyön tehostamiseksi ja laajentamiseksi, joidenkin kehittyvien maiden diktatuurien lakkauttamiseksi, konfliktien ennaltaehkäisemiseksi ja sotien lopettamiseksi alkuunsa sekä kansainvälisten yhtiöiden kehittyvissä maissa tapahtuvan toiminnan sääntelemiseksi? Näilläkin asioilla kun voitaisiin vaikuttaa kotoaan lähtijöiden määrään.

Siirtolaisten ja pakolaisten vastaanottokeskukset Euroopan ulkopuolella ovat Euroopan mahdollisuus. Ne ehkäisevät ihmisten salakuljettamista ja antavat näin turvaa Eurooppaan pyrkiville ihmisille. Ja niihin panostettu raha auttaa suurempaa joukkoa ihmisiä kuin Euroopan ja Suomen sisällä tapahtuvaan vastaanottoon panostettu raha. Siitä, että kaikkien Eurooppaan pyrkijöiden hakemukset käsitellään niissä lakien ja määräysten mukaan, pitää tietysti huolehtia erittäin tarkasti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

"Ilmastonmuutos muuttaa laajoja alueita maapallosta asuinkelvottomiksi."
Ei välttämättä väärä väite, mutta globaalisti tarkasteltuna ilmakehään lisätty hiildioksidi muuttaa vielä laajempia alueita entistä viljavimmiksi. Esimerkiksi Sahara alkaa jo reunoiltaan vihertää jne.

Se, että väärä maankäyttö on muuttanut jossain päin alueen asuinkelvottomaksi on tietenkin ensisijaisesti noiden vahingonaiheuttajien syy ja heidän vastuullaan.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Jos, siis jos ihminen aiheuttaa väitetyn muutoksen niin sekö poistaa ongelman että etelästä siirretään ihmisiä tänne kylmään pohjolaan? Täällä asunnot pitää lämmittää sen 10kk vuodessa. Se lämmityshän aiheuttaa sitä ilmastonmuutosta kuulemma.

Toimituksen poiminnat