Naispuolinen muslimi painostuksen kohteena

Kun oppilaitoksessa on naispuolinen muslimi, alaikäinen tai aikuinen, ja hän meikkaa tai käyttää länsimaisia vaatteita tai ei käytä huivia tai ei rukoile niin usein kuin muut, tai tee sitä näkyvästi, on käytännössä selvä, että häntä kiusataan ja painostetaan monien mies- ja naispuolisten muslimien taholta, alaikäisten ja aikuisten.

Hänelle esimerkiksi kerrotaan, ettei hän ole oikea muslimi tai että hän on huono muslimi taikka että hän on huono ihminen tai huono nainen tai tyttö. Hänet saatetaan eristää, hänen kanssaan ei haluta olla tekemisissä.

Mies- ja poikamuslimeilta hän saattaa kuulla jatkuvasti monenlaista ehdottelua.

Hänet siis yritetään pakottaa ruotuun suomalaisessa koulussa vuonna 2017.

Tällainen erilainen muslimityttö tai -nainen on rohkea ihminen, joka on ottanut selvän harppauksen kohti kotoutumista Suomeen. Häntä pitäisi ehdottomasti tukea hänen vaikealla polullaan.

Tällainen muslimityttö tai -nainen ei ehkä useimmiten uskalla ryhtyä voimakkaasti puolustamaan itseään. Syy tähän on se, että hän pelkää kostoa koulun ulkopuolella. Hän pelkää sitä, että häneen jopa käydään käsiksi hänen erilaisuutensa tähden. Ja on todennäköisesti käytykin.

Samassa tilanteessa olevien tyttöjen ja naisten määrä kasvaa muslimien maahanmuuton kasvaessa. Poliitikkojen ja viranomaisten pitäisikin jo pohtia keinoja, joilla tämä ongelma ratkaistaan.

jyrkisipila
Helsinki

Olen valtiotieteilijä ja toiminut maahanmuuttotyössä koulutusalalla 1990-luvun alusta lähtien. Työssäni olen kohdannut noin 3 500 eri puolilta maailmaa eri syistä Suomeen muuttanutta ja ohjannut heitä heidän opiskeluperiodinsa ajan. Näistä ihmisistä ehkä puolet on ollut muslimeja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu